Δευτέρα 25 Μαϊου 2015, έναρξη σεμιναρίου Αιγυπτιολογίας

a1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tὸ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΟΓΙΑΣ καὶ ὁ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ συνδιοργανώνουν νέο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΟΓΙΑΣ, καὶ δὴ Κύκλο 20 διώρων ἑβδομαδιαίων μαθημάτων μὲ σύγχρονα διαδραστικὰ ὀπτικοακουστικὰ μέσα, μὲ σκοπὸ τὴν «μύηση» τῶν σπουδαστῶν/ριῶν στὴν ἀρχαία αἰγυπτιακὴ γλῶσσα καὶ ἰδίως στὴν ἱερογλυφικὴ γραφὴ (ὥστε μετὰ τὸ πέρας του νὰ εἶναι εἰς θέσιν νὰ ἀναγνώσουν ἁπλὲς ἱερογλυφικὲς ἐπιγραφές), ἱστορία, τέχνη, θρησκεία, μουσικὴ καὶ ἐπιστήμη.

Ἔναρξη: Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 6.00 μ.μ.

Λήξη: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στις 8.00 μ.μ.

Ἐγγραφές: ἕως καὶ Παρασκευὴ 23η Μαΐου 2015.

Περιορισμένος ἀριθμὸς θέσεων!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ε.Ι.Α.: Τ.Θ. 17024, GR–100 24, Ἀθῆναι, Τηλ.: 6951–239.567 (Καθημερινῶς: 16:00-20:00) 

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε http://hiegaker.wordpress.com/

 

Εγγραφές και στο  http://www.goseminars.gr

 

Δείτε την εκδήλωση και στο facebook !!!!

 

==============================================

 

 

Αγαπητοί/ές:

 

Σχετικά με το Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση νασας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα, ζητώντας συγνώμη για τις μικρές καθυστερήσεις και για την μικρή αλλαγή του προγράμματος.

 

1. Επειδή πολλοί/ές δεν πρόλαβαν ακόμη να εγγραφούν και επειδή η Διδάσκουσα  θα απoυσιάσει την Δευτέρα 18η Μαΐου για ανειλλημένη υποχρέωση διάλεξής της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ε.Ι.Α. μαζί με τον Σ.Ε.Ε. αποφάσισαν να αρχίσει το Σεμινάριο την Δευτέρα 25η Μαΐου στα γραφεία του Σ.Ε.Ε., Βουλής 44Α.

2. Λόγω της υφισταμένης οικονομικής κρίσης το ποσό συμμετοχής για επαγγελματίες και εργαζόμενους/ες συναδέλφους παραμένει στα 200 ευρώ, αλλά για τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες αναπροσαρμόζεται μειούμενο σε (μόνον!) 100 ευρώ. Επίσης για άνεργους/ες και Α.Μ.Ε.Α. θα είναι μόνον 100 ευρώ!

3. Παρακαλούνται όσοι/ες κατέθεσαν ήδη χρήματα και δεν απέστειλαν βιογραφικό, να το κάνουν οπωσδήποτε, μαζί με 3-4 γραμμές με τους λόγους που θέλουν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο.

4. Το Σεμινάριο θα γίνεται κάθε Δευτέρα και ώρες 18:00’ έως 20:00’ στα γραφεία  του Σ.Ε.Ε., αλλά ειδικά για το 1ο Μάθημα την Δευτέρα 25η Μαΐου θα αρχίσουμε στις 17:30’ και θα τελειώσουμε στις 20:00’. Παρακαλείσθε να προσέλθετε εγκαίρως για αρχική γνωριμία και μερικές τυπικότητες.

 

Το πρόγραμμα αυτό είναι τελικό και δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Το Σεμινάριο θα σταματήσει την 1η εβδομάδα του Ιουλίου και θα συνεχισθεί κανονικά τονΣεπτέμβριο, μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου των Πανεπιστημίων.

 

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την κατανόηση και την υπομονή σας και σας περιμένουμε με χαρά.

 

Με εκτίμηση,

 

Αντιγόνη Μανιάτη

 

Θησαυροφύλαξ του Ε.Ι.Α., Επιφορτισμένη & με Καθήκοντα Γραμματειακής Υποστηρίξεως

 

 

 

 
Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, Η Ιωάννα Καρατζαφέρη στον ΣΕΕ

Η γνωστή συγγραφέας Ιωάννα Καρατζαφέρη θα είναι στο εντευκτήριο του ΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 7.00 μ.μ., για να γιορτάσει μαζί μας την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

 

Θα μας μιλήσει για την γυναίκα στη λογοτεχνία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

 

Η τραγουδίστρια Γιώτα Βέη θα μας τραγουδήσει και η εκδήλωση θα κλείσει με ενα ποτό.

 

Σας περιμένουμε!!!!!!!

 

 

https://www.facebook.com/events/729939530460245

 

 

http://diastixo.gr/logotexnikakeimena/poihsh/881-viografia-ginaikas

 

 

http://www.biblionet.gr/author/1434/Ιωάννα_Καρατζαφέρη

 

 

http://www.rhodes.aegean.gr/atlas/writers/karatzaferi.htm

 

 
Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, Ο ΣΕΕ στην TV

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, στις 9.00 μ.μ., η Πρόεδρος του ΣΕΕ Δρ. Εύη Μπάτρα, θα παρουσιαστεί στην εκπομπή "ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΟ", της φίλης και Μέλους του ΣΕΕ Άννας Νικολαϊδη, στο κανάλι SBC

 

 

 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο yοutube

 

Eνημερωθείτε για την εκπομπή στους παρακάτω συνδέσμους;

 

 

- https://www.facebook.com/Anadeixeto

 

- http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1267306/sbc-premiera-gia-thn-ekpomph-anadeixe-to.html

 

- http://pinakio.blogspot.gr/2014/11/sbc.html

 

- http://www.parapolitika.gr/

 

- https://www.facebook.com/sbctv

 

- http://www.sbctv.gr/

 
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, Γυναίκα η νέα Πρόεδρος της Βουλής

zoi.jpg

 

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη σήμερα με 235 ψήφους ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

 

Είναι η δεύτερη στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας γυναίκα στο αξίωμα αυτό μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη (2004-2009). Είναι, επίσης, η νεότερη Πρόεδρος όλων των εποχών και η εκλεγείσα με τις περισσότερες ψήφους!!!!

 

Ο ΣΕΕ την συγχαίρει για την εκλογή της και της εύχεται υγεία και επιτυχία στο έργο της.

 

 

 

 
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, Ο ΣΕΕ αποχαιρετά την Μαρία Κυπριωτάκη - Περράκη

kypriotaki1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σήμερα τα ξημερώματα, "έφυγε", σε ηλικία 82 ετών, στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" της Αθήνας, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυπριωτάκη-Περράκη.

 

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1933. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Γυναι­κολογία.

 

Προερχόμενη από γνωστή αντιστασιακή οικογένεια του Ηρακλείου, ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά και υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών του ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και μετέπειτα εκ των ιστορικών στελεχών των κυβερνήσεών του.

 

Μία ισχυρή προσωπικότητα, πρωτεργάτρια στο κίνημα για την ισότητα των γυναικών στην Ελλάδα, ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατάφεραν να μπουν δυναμικά στο χώρο της πολιτικής και να πρωταγωνιστήσουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

Εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Αθηνών το 1977 και το 1981 και Ηρακλείου το 1985. Στη Βουλή πρωτοστάτησε και εισηγήθηκε την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων. Υπήρξε γραμ­ματέας του τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) και δραστήριο Μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ). Θεωρείται η πολιτικός που εμπνεύστηκε και πάλεψε για τη δημιουργία των μονάδων απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά της και στη δημιουργία των ΚΑΠΗ.

 


Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1981), υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας (1982 και 1984-1985), υφυπουργός Προεδρίας αρμόδια για θέματα ισότητας (1988-1989) και Διοικητής του Ο.Γ.Α. (1993-1996).

 

Θα την αποχαιρετίσουμε αύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

 

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας φίλη ΜΑΡΙΑ!!!!!!!

 

 

 
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, Υποτροφίες Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

 

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προσφέρει υποτροφίες σπουδών στους Έλληνες φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό το 2015/16.

Οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γαλλία είναι επιλέξιμοι.

Οι αιτήσεις γίνονται δεχτές μέχρι την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.

 

Οι φοιτητές που θα επιλεγούν από το Ίδρυμα θα έχουν τον τίτλο του υποτρόφου της γαλλικής κυβέρνησης και θα χαίρουν όλων των προνομίων κυρίως σε θέματα στέγασης και ασφαλιστικής  κάλυψης, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών M2 (επαγγελματικού ή ερευνητικού τύπου, εξειδίκευσης ή ισοδύναμου προγράμματος).

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε θερμά συμβουλευτείτε την προκήρυξη του 43ου τακτικού προγράμματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη.


Μπορείτε να επισκεφθείτε τις κάτωθι ιστοσελίδες για περαιτέρω πληροφορίες.


http://www.bodossaki.gr/gr/initiatives/scholarships

Υπηρεσία Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα,  Σίνα 31– 10680 ΑΘΗΝΑ       www.ifa.gr
 
 
 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 6 από 106