Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2014

Προς όλα τα Μέλη του ΣΕΕ

 

Θέμα : «Σύγκληση τακτικής Γενικής Συνέλευσης έτους 2014»

 

 

 

Αγαπητές φίλες,

 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση του έτους 2014 του Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7/12/2014, στα γραφεία μας (Βουλής 44Α, 1ος όροφος) και ώρα 11.30 π.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης :

1.      Εκλογή τριμελούς προεδρείου

2.      Έκθεση πεπραγμένων του ΔΣ

3.      Ανακοίνωση του ισολογισμού εσόδων και εξόδων

4.      Ανακοίνωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων για τον επόμενο χρόνο

5.      Ανάγνωση της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής

6.      Έγκριση των υπ’ αριθμ. 2, 3 και 4 θεμάτων

 

Εάν δεν υπάρχει απαρτία την παραπάνω ημερομηνία, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει χωρίς ατομική πρόσκληση την Κυριακή 14/12/2014 στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα, οπότε και θεωρείται ότι έχει απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων μελών.

 

 

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

 

Η Πρόεδρος                                                                           Η Γενική Γραμματέας

Δρ. Εύη Μπάτρα                                                                        Αννούσα Βενιέρη

 
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, Γενική απεργία

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα ρωσικής γλώσσας λόγω της προκηρυχθείσας από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γενικής απεργίας.

 

 

 
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, Συνάντηση με Γιαπωνέζες Επιστήμονες

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΕ συνάντηση με Γιαπωνέζες επιστήμονες στο πλαίσιο πολυήμερου ενημερωτικού ταξιδιού τους στην Ευρώπη.

 

Στις φίλες από την μακρυνή χώρα του ανατέλοντος ηλίου παρουσιάστηκε η ιστορία του ΣΕΕ (από την Α' Αντιπρόεδρο Δρ. Αγγέλικα Καθαρίου) και η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα (από την Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων Μάριον Καβαλλιέρου).

 

Απαντήθηκαν ερωτήσεις σχετικά με την κοινωνική θέση της σύγχρονης Ελληνίδας μέ βάση στοιχεία της EUROSTAT και της ΕΛΣΤΑΤ (από την Πρόεδρο Δρ. Εύη Μπάτρα και τα Μέλη του ΣΕΕ Τέσσα Δουλκέρη, Βασιλική Καλέμη, Μαρία Φουρκιώτη).

 

Προβλήθηκε βίντεο του Μέλους του ΣΕΕ Άννας Νικολαϊδη για τη φτώχεια (για να το δείτε πατήστε εδώ!!!! )

 

Προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και χριστουγεννιάτικα γλυκά, αντηλλάγησαν δώρα εκατέρωθεν. 

 

φωτογραφίες της συνάντησης μπορείτε να δείτε στο facebook!!!!!!!!

 

 

 

 
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, ο ΣΕΕ στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 η Πρόεδρος του ΣΕΕ Δρ. Εύη Μπάτρα μαζί με φοιτήτριες - Δόκιμα Μέλη του ΣΕΕ παραβρέθηκαν σε εκδήλωση στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, όπου το εκλεκτό Μέλος του ΣΕΕ Βασιλική Καλέμη, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, παρουσίασε το βιβλίο της "Πυρασφάλεια επιβατηγού πλοίου" στα Μέλη της WISTA Hellas (Women’s International Shipping & Trading Association).

 

φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε στο Facebook!!!!!!!!!!!!!!

 
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ενημέρωση για διδακτορικά στη Γαλλία

 

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, από 14.30 έως 16.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Αίθουσα G. Vivier - Σίνα 31), θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις δυνατότητες πραγματοποίησης διδακτορικών σπουδών στη Γαλλία ή εκπόνησης διδακτορικών διατριβών με συνεπίβλεψη, καθώς επίσης και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

 

Η συνάντηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε εκπροσώπους από 20 περίπου Σχολές Διδακτορικών Σπουδών και εργαστηρίων της Γαλλίας να συναντήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους από την Αθήνα, ώστε να εδραιώσουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους ή να ξεκινήσουν κάποια καινούργια.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται από την Υπηρεσία Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία για την προώθηση της γαλλικής ανώτατης εκπαίδευσης ‘’Campus France’’.

 

Λεπτομέρειες και φόρμα συμμετοχής στην ιστοθέση: 

http://www.ifa.gr/index.php/el/etudes-en-fr-gen/2012-10-05-11-40-48/1633-mission-decoles-doctorales-francaises-en-grece

 

 

 

 
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, προβολή φεμινιστικής ταινίας

Η ταινία ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ του Νίκου Κορνήλιου θα παρουσιαστεί στις Νύχτες Πρεμιέρας την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, στον Κινηματογράφο ODEON OPERA 1.

 

Trailer: https://vimeo.com/104528185,                  https://www.youtube.com/watch?v=jS-B5EvVTwU

 

Site:   http://matriarchythemovie.com/

 

Facebook Page:  https://www.facebook.com/MatriarchyTheMovie

 

Επικοινωνία:  Ευγενία Παπαγεωργίου, Τηλ. 6977082977  

 

 

ΣΥΝΟΨΗ

60 Γυναίκες. 7 Μέρες. Ένας κόσμος.

Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση.60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο σήμερα. Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται. Κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σχέσεις, μητρότητα, εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες. Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο εγχείρημα;

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Aυτό που ονομάζουμε «Πολιτισμός», είναι ένας έμφυλος πολιτισμός, ο πολιτισμός της τεστοστερόνης. Αν μετά από χιλιετίες ανδρικής επικυριαρχίας, οι γυναίκες χαράξουν το δικό τους αποτύπωμα, βρουν το δικό τους λόγο, το δικό τους τρόπο να κάνουν τα πράγματα, είτε για την κοινωνική ζωή, είτε για τη σχέση με το σώμα και τις επιθυμίες του,

ένας άλλος τρόπος ύπαρξης πάνω στον πλανήτη είναι δυνατός. Μόνο με την εκθήλυνση του πολιτισμού μπορεί να υπάρξει μια κοινή ζωή που δεν θα τη χαρακτηρίζει η βία: με την έλευση της ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ. Κι αν ακούγεται ουτοπικό δεν είναι παρά το σενάριο μιας ταινίας.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 6 από 101